Station West betekenis

Een station is volgens het woordenboek een stopplaats van een trein met een bijbehorend gebouw. Dat is precies waar deze naam voor staat. Een plaats waar je kan stoppen, waar de trein waarin je zit tot stilstand kan komen en waar je, als je dat wilt, ook uit kunt stappen. Dit is een plaats waar je op adem kunt komen, waar je kunt uitrusten, inzichten kunt krijgen en je daarna bewust, bevrijd en verrijkt weer verder kan gaan. Je hebt altijd zelf de keuze; uitstappen of doorrijden.

henk

Het tweede deel van de naam is west. Het westen is een windrichting. In de Wielwerk Therapie wordt gebruik gemaakt van de windrichtingen en hun landschappen. Elke windrichting heeft specifieke eigenschappen en kwaliteiten. Een van deze windrichtingen is het westen. Het westen staat voor het emotionele aspect. Loslaten wat belemmert en behouden wat ondersteunt. Het heeft ook te maken met introspectie, zelfkennis en bespiegeling, mededogen en kwetsbaarheid. Het westen houdt verband met rijping en oogst, met bezinning en evaluatie. Het element van het westen is water, het jaargetijde herfst, het dagdeel avond als de zon onder gaat….. in het westen. Het westen, dat is helemaal mijn gebied. Daar ben ik letterlijk helemaal ‘in mijn element’. Daar ben ik goed in en daar kan ik je mee verder helpen. Op deze manier is de naam STATION WEST ontstaan.

De Wielwerk Therapie heeft een natuurgeneeskundige werking maar is geen reguliere medische behandeling. Beide behandelingen kunnen elkaar aanvullen en versterken maar sluiten elkaar nooit uit.

De Wielwerk Therapie kan je helpen om op een natuurlijke manier de wijsheid in jezelf te vinden en deze dan toe te passen in je leven. Je kunt dan zelf merken hoe innerlijke processen die zijn vast gelopen, weer gaan stromen. Op een natuurlijke manier leer je deze wijsheid toe te passen en je zult kunnen ontdekken dat er een samenhang is tussen denken, energie, gevoel, lichaam, spiritualiteit en emoties. Dat is een hele bijzondere ervaring. Ik kan je begeleiden, steunen en stimuleren tijdens dat veranderingsproces. Soms is het een verademing om aan je zelf te werken en soms kost het je tijd, moed en doorzettingsvermogen. Het doel is om de energie weer te laten stromen.